Jedyna przyczyna nieświeżego oddechu jedzenie RAFINOWANEGO CUKRU BIAŁEGO
: wtorek 07 sty 2025, 19:54
Po swoich poszukiwaniach apropo tego tematu dochodze po stosowaniu zero carbu i diet z cukrem białym bez całkowitego jego wyłączania ŻE:
Jedyną przyczyną nieświeżego oddechu jest spożywanie a właściwie jednej sztucznych niezdrowych substancji jak RAFINOWANY CUKIER BIAŁY.
Nieświeży oddech jest efektem metabolizmu rafinowanego cukru białego w jamie istniej i przewodzie pokarmowym przez bakterie.
NIE MA NAPRAWDE ŻADNEJ INNEJ PRZYCZYNY.
Stosując zero carb zauważyłem że ten problem znika jakby nigdy nie istniał.
Polepszenie można zyskać stosująć diete bez cukru białego i innych prostych cukrów jak też glukoza krystaliczna 100% do słodzenia.
Dodam że cześc ludzi zdziwi sie że owoce mające tez cukier sa dopuszczone. Jednak w nich wystepuje tak ogromne bogactwo dodatkowych substancji PRO-zdrowotnych które maja tak silny wpływ że nie powodują tego problemu bo są zdrowe i efekt zdrowotny przeważa niską zawartość sacharozy naturalnie wystepującą. Zresztą to jak w jabłkach 6% a nie 100% jak rafinowany cukier biały a jabłko ma tone naturalnych pro zdrowotnych substancji.
Pozdrawiam
Marcin
Jedyną przyczyną nieświeżego oddechu jest spożywanie a właściwie jednej sztucznych niezdrowych substancji jak RAFINOWANY CUKIER BIAŁY.
Nieświeży oddech jest efektem metabolizmu rafinowanego cukru białego w jamie istniej i przewodzie pokarmowym przez bakterie.
NIE MA NAPRAWDE ŻADNEJ INNEJ PRZYCZYNY.
Stosując zero carb zauważyłem że ten problem znika jakby nigdy nie istniał.
Polepszenie można zyskać stosująć diete bez cukru białego i innych prostych cukrów jak też glukoza krystaliczna 100% do słodzenia.
Dodam że cześc ludzi zdziwi sie że owoce mające tez cukier sa dopuszczone. Jednak w nich wystepuje tak ogromne bogactwo dodatkowych substancji PRO-zdrowotnych które maja tak silny wpływ że nie powodują tego problemu bo są zdrowe i efekt zdrowotny przeważa niską zawartość sacharozy naturalnie wystepującą. Zresztą to jak w jabłkach 6% a nie 100% jak rafinowany cukier biały a jabłko ma tone naturalnych pro zdrowotnych substancji.
Pozdrawiam
Marcin