Jedyna przyczyna nieświeżego oddechu jedzenie RAFINOWANEGO CUKRU BIAŁEGO

Wszystko na temat chorób.Poprzez przyczyny aż po uzdrowienie.
Wiadomość
Autor
marcin458
Site Admin
Posty: 453
Rejestracja: poniedziałek 01 lip 2024, 15:30
Lokalizacja: Warszawa,Polska
Kontakt:

Jedyna przyczyna nieświeżego oddechu jedzenie RAFINOWANEGO CUKRU BIAŁEGO

#1 Post autor: marcin458 »

Po swoich poszukiwaniach apropo tego tematu dochodze po stosowaniu zero carbu i diet z cukrem białym bez całkowitego jego wyłączania ŻE:

Jedyną przyczyną nieświeżego oddechu jest spożywanie a właściwie jednej sztucznych niezdrowych substancji jak RAFINOWANY CUKIER BIAŁY.

Nieświeży oddech jest efektem metabolizmu rafinowanego cukru białego w jamie istniej i przewodzie pokarmowym przez bakterie.

NIE MA NAPRAWDE ŻADNEJ INNEJ PRZYCZYNY.

Stosując zero carb zauważyłem że ten problem znika jakby nigdy nie istniał.

Polepszenie można zyskać stosująć diete bez cukru białego i innych prostych cukrów jak też glukoza krystaliczna 100% do słodzenia.

Dodam że cześc ludzi zdziwi sie że owoce mające tez cukier sa dopuszczone. Jednak w nich wystepuje tak ogromne bogactwo dodatkowych substancji PRO-zdrowotnych które maja tak silny wpływ że nie powodują tego problemu bo są zdrowe i efekt zdrowotny przeważa niską zawartość sacharozy naturalnie wystepującą. Zresztą to jak w jabłkach 6% a nie 100% jak rafinowany cukier biały a jabłko ma tone naturalnych pro zdrowotnych substancji.

Pozdrawiam
Marcin
ODPOWIEDZ

Wróć do „Choroby i dolegliwości”