Ekonomiczny plan konfederacji

Wszystko co potrzebne duszy zamieszkującej ciało.Rozwój duchowy , religie i inne.
Wiadomość
Autor
marcin458
Site Admin
Kontakt:

Ekonomiczny plan konfederacji

#1 Post autor: marcin458 »

Musze uczciwie stwierdzić że najbardziej podoba mi sie program konfederacji gospodarczy bo wizerunkowo po wybrykach np.Pana Brauna możnaby sie czepiać że coś robią źle i to prawda.Tak samo jak nienawiść do żydów a żadna nienawiść nie powinna mieć miejsca niezależnie od niczego.

Jednak konfederacja chce drastycznego obniżenia podatków a nawet ich zlikwidowania.

Pracownik zamiast płacić paredziesiąt procent na podatki woli dostać te pieniadze do ręki i samemu decydować jak je wyda zamiast karmić tą machine której wcale nie ufam żę najlepiej je wyda z korzyścią dla mnie.

Duża część tej kwoty karmi nieliczące sie z ludźmi elity które żyją sobie dobrze kosztem pracy milionów ludzi. Temat był wałkowany nie raz i nie dwa. Obecna ekonomia to ekonomia niewolnicza kontrolowana przez złe elity rządzące w jakimś stopniu światem.

Więc zamist karmić złe elity lepiej samemu dostać ten hajs i samemu go wydawać.

Jednym z zadań demokratycznych rządów a przynajmiej powinno być jest blokowanie wyzysku pewnych elit z pracy zwykłych ludzi.

Więc powinienem głosowac na Mentzena chociaż sam jako prezydent wszystkiego nie ma w mocy zmienić ale może to rozpropaguje idee niskich bardzo niskich podatków.

Jednak obawiam sie że nie ma on szans na dzień dzisiejszy wygrać i chyba żeby nie zmarnować głosu wybiore Trzaskowskiego bo co by złego mówić o PO jest to parta demokratyczna i to bezpiecznik demokracji która wcale nie jest najgorszym ustrojem.

To tak po krótce

Pozdrawiam
Marcin
marcin458
Site Admin
Kontakt:

Re: Ekonomiczny plan konfederacji

#2 Post autor: marcin458 »

Ja troche mam do zarzucenia konfederacji w tym sianie nienawiści międzyludzkiej jak np nienawiść do mniejszości w tym Żydów. Jak może skończyć sie sianie nienawiści ludzi na siebie pokazuje eksterminacja żydów za 2 wojny światowej. Nienawiść kończy sie zawsze źle.

Jednak uważam ich plan gospodarczy ekonomiczny jako najlepszy. Potężna obniżka podatków jest głównyn argumentem.

Pozdrawiam
Marcin
marcin458
Site Admin
Kontakt:

Re: Ekonomiczny plan konfederacji

#3 Post autor: marcin458 »

W sumie mimo minusów nadal popieram najbardziej plan ekonomiczny konfederacji i ich obniżenie podatków.

Uważam jednak żę trzeba troche pokory w życiu i akceptacji tego co życie przynosi. Jedna Mentzen bywa mocno agresywny i sieje nienawiść raz na jakiś czas dzieląc społeczeństwo. Ostatnio znalazł sobie nowego wroga. Co mu ci biedni pozbawieni majątku uciekinierzy przed wojną ukraińcy zrobili. Najpierw żydzi teraz ukraińcy.

To mocno odrzuca ale z powodu najlepszego najlepiej obiecującego sie planu gospodarczego chyba zyski przeważają straty i nadal chyba to najlepszy wybór.

Pozdrawiam
Marcin
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zdrowie duchowe”