Szkodliwe i potrzebne dodatki do żywności

W użyciu są tysiące związków chemicznych przy czym ogromna ilość o nieznanym działaniu na organizm człowieka.Czy Ania P. ma racje i niedługo wszyscy zaczniemy świecić?
Wiadomość
Autor
marcin458
Site Admin
Posty: 426
Rejestracja: poniedziałek 01 lip 2024, 15:30
Lokalizacja: Warszawa,Polska
Kontakt:

Szkodliwe i potrzebne dodatki do żywności

#1 Post autor: marcin458 »

Witam

Wczoraj zjadłem z rana ryż brązowy z sosem meksykańskim
Strułem sie po tym i czułem źle jak nie czułem sie od miesiecy lat.
Długo zastanawiałem sie co jest powodem.
Okazało sie i chyba odkryłem co jest przyczyną.
Mianowicie do tego sosu dodano substancje GUMA GUAR
Poczytałem o niej i raczej w badaniach wychodziło że jest szkodliwa.
Nie znalazłem żadnej innej przyczyny czegoś co zmieniłem żeby nagle czuć sie tak źle.

Więc żeby nie wpadać w skrajności są dwa końce tego kija.Jeden że dodatki do żywności mogą ulepszać żywnośc wydłużać date wazności konserwować lepiej poprawiać smak itp itd
Drugi że są pewne substancje chemiczne które jednak są szkodliwe.



nie przygotowuje ryżu do gotowania w ogóle.
Wysypuje do garnka z opakowania i gotuje na gazie.
Ostatnie 3 dni czułem sie dobrze po tym struciu.
A ryż jem od lat i z innymi sosami bez tej gumy i było ok.
To musiało być to.

pozdrawiam
marcin
ODPOWIEDZ

Wróć do „Związki chemiczne w żywności i nie tylko”