Surowy tłuszcz

Jedzenie po części i całkowicie na surowo.
Wiadomość
Autor
marcin458
Site Admin
Posty: 426
Rejestracja: poniedziałek 01 lip 2024, 15:30
Lokalizacja: Warszawa,Polska
Kontakt:

Surowy tłuszcz

#1 Post autor: marcin458 »

Skad pozyskujecie surowy tłuszcz? Zakładam ze ze słoniny i innych rzeczy tego typu. Niech każdy jedzący na surowo wymieni swoje źródła.



A gdzie mozna dostać surowy łój? I w jakiej jest cenie? I jak wygląda? To coś podobnego do słoniny czy jak?



Ech a myślałem że ten łój będzie mozna sobie z łatwością jeść.A słonina? Cóż pókii nie naucze sie konserwowac to dalsze wypady na codzień odpadają więc pod hale sie nie będe wybierał. Ale słonine da sie nawet przyjemnie jeść .Gryze wypływa z tego smaczny tłuszcz i mały kawałek niejadalny wypluwam sobie i nie ma wiele roboty.

Co do konserwacji nadzieje sa duże ponieważ jeśli da sie coś jak np. słonine zakonserwować ze wytrzyma aż 6 miesiecy to naprawde super. A co dopiero z mięsem i innymi.BA! Gdyby sie tak udało to można by raz na pół roku jechać na zakupy na super wieś nakupować najlepszych rzeczy pobawić sie kilka dni i nie ma kłopotu na bardzo długo. jeśli nie to sorry ale co dwa dni jechać pół Warszawy to odpada.

Dużo roboty z tym łojem? A ty zenon jaki tłuszcz jesz?



Nie chodzi czy mają ale to że niekonserwowane po prostu zostawione mięso od tak sie psuje bardzo szybko góra 3 dni jak kupiłeś świeże i zaczyna jechać ...

Dlatego mozę z ta konserwacją pokombinuje.



To dziwne bo ja mam w miare nowa lodówke.Z 2-3 lata góra a piers która leży dłużej niz 3 dni już zaczyna jechać.



mówiłem że to w przypadku świeżej 3 dni. A gdy kupie już taka z wczoraj czy jak niefajna sprzedawzyni sprzed 2 dni to o wiele szybciej zaczyna zawalać.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Odżywianie na surowo”