Strona 1 z 1

Szkodliwe i potrzebne dodatki do żywności

: wtorek 02 lip 2024, 21:37
autor: marcin458
Witam

Wczoraj zjadłem z rana ryż brązowy z sosem meksykańskim
Strułem sie po tym i czułem źle jak nie czułem sie od miesiecy lat.
Długo zastanawiałem sie co jest powodem.
Okazało sie i chyba odkryłem co jest przyczyną.
Mianowicie do tego sosu dodano substancje GUMA GUAR
Poczytałem o niej i raczej w badaniach wychodziło że jest szkodliwa.
Nie znalazłem żadnej innej przyczyny czegoś co zmieniłem żeby nagle czuć sie tak źle.

Więc żeby nie wpadać w skrajności są dwa końce tego kija.Jeden że dodatki do żywności mogą ulepszać żywnośc wydłużać date wazności konserwować lepiej poprawiać smak itp itd
Drugi że są pewne substancje chemiczne które jednak są szkodliwe.



nie przygotowuje ryżu do gotowania w ogóle.
Wysypuje do garnka z opakowania i gotuje na gazie.
Ostatnie 3 dni czułem sie dobrze po tym struciu.
A ryż jem od lat i z innymi sosami bez tej gumy i było ok.
To musiało być to.

pozdrawiam
marcin